En levende bymidte, hvor man har lyst til at handle, gå på cafe og få oplevelser er en vigtig del af en bys puls og vækst. Bymidten i Hørsholm skal være et sted, der trækker kunderne til og som bidrager til, at Hørsholm fortsat er en attraktiv by at bo, handle og arbejde i.

Men hvad drømmer byens borgere om, at der skal ske med bymidten? Skal det f.eks. være et levende samlingspunkt for lokale aktiviteter? Eller en grøn oase, hvor naturen flytter ind i byrummet? Det skal analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia, der specialiserer sig i forbrugeradfærd og detailhandel, være med til at afdække. Den 26. januar går Analyseinstituttet på gaden for at teste en række forslag, der skal gøre det mere spændende at handle og være i bymidten – nu og i fremtiden.

Handleplan med konkrete initiativer

Resultatet af analysearbejdet er en handleplan, der kobler generelle trends og viden om detailhandel med lokal Hørsholm-viden. Dernæst omsættes handleplanen til initiativer, som skal styrke bymidtens identitet og gøre det mere attraktivt at handle og besøge byen.

Der er afholdt indledende dialogmøder med ejendomsejere og butiksejere for at få en forståelse for de lokale udfordringer og potentialer. Derudover er der planlagt en fokusgruppe med nytilflyttede for at få en dybere forståelse for, hvad fremtidige beboere i Hørsholm ønsker i forhold til detailhandlen i bymidten.

Streetinterviews den 26. januar

Analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia er hyret af Hørsholm Bysamarbejde, og vil være på gågaden, ved Hørsholm midtpunkt samt foran Rungsted Gymnasium onsdag den 26. januar i tidsrummet kl. 11-18.

Hvis man gerne vil give input, så vil Hørsholm Bysamarbejde gerne høre fra interesserede. Det kan ske ved at kontakte projektleder for Hørsholm Bysamarbejde Siri Astrup på bysamarbejde@horsholm.dk